جستجو پیشرفته

مقالات ذخیره شده

هنوز هیچ مقاله ای ذخیره نکرده اید!

مشاهده ی مطالب

تدابیر فصل تابستان

❌ پرهیزات:
  • پرهیز از غذاهای چرب و سنگین مانند کله‌پاچه، حلیم و کباب‌های چرب 
  • پرهیز از غذاهای با طبع گرم و خشکمانند غذاهایی مانند قرمه سبزی، قیمه، شیرینی‌جات و میوه‌هایی مانند موز و آناناس. 
  • پرهیز از مصرف زیاد شیرینی‌جات
  • پرهیز از سرخ‌کردنی‌ها به افراط
  • پرهیز از مصرف نمک زیاد زیرا باعث افزایش تشنگی و خشکی بدن می‌شود. 
  • پرهیز از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آفتاب
  • پرهیز از فعالیت‌های سنگین در هوای گرم
  • پرهیز از عصبانیت و استرس زیرا عصبانیت و استرس می‌توانند باعث افزایش حرارت بدن و تشدید عوارض گرمی هوا شوند.
✔️ توصیه ها:

مزاج فصل تابستان گرم و خشک است.

  • مناسبترین غذاها در این فصل، غذاهای سرد و مرطوب از بین برنده صفرا و لطیف با هضم سریع و کم حجم هستند ( مثلاً گوشت جوجه یا گوسفند که در پختن آن زرشک، سرکه، آبغوره، آب انار ترش و آبلیمو به کار رفته باشد.)
  • مصرف خنكی‌جات (مانند آب‌دوغ خیار، ماست، خیار و كمی نان، سبزیجات خنك مانند خیار، كاهو، كدو خورشتی (سبز) گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج) 
  • ترجیحا غذاها پختنی و آبپز باشد و غذاها، كباب و یا سرخ نشوند.
  • توصیه به مصرف آش، سوپ، خورشت سبزیجاتی كه سبزی آن ها سرخ نشده باشد، حبوبات آن كم بوده، مقدار زیادی گوشت نداشته باشند، كمی ترش باشند مثلاً با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو، نارنج تهیه شده باشند 
  • سوپ جو و آش جو (به دلیل خنك بودن)، آش انار، آش آلو، تمبر هندی، زرشک و آش سماق بسیار مفید بوده و از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن در این فصل می‌باشند.
  • مصرف سالادها (كاهو، خیار، آبلیمو و. . .) در این فصل بسیار توصیه می‌شود، زیرا معمولاً مزاج‌های سرد و تر دارند. 
  • خوردن ترشی‌جات در این فصل مفید است، به شرط اینكه ترشی خیلی تند نشده باشد كه در این صورت، حرارت آنها بالا می‌رود.
  • مصرف گوشت‌های سفید نسبت به گوشت‌های قرمز در این فصل مناسب‌تر است. گوشت‌های سفید (مانند مرغ و ماهی) گرمای كمتری دارند
  • مصرف شربت های خنک کننده مانند شربت خاکشیر، ریواس، انار، لیمو، به، نارنج، تمبر هندی و سکنجبین، آب زرشک بویژه که بصورت خنک، نوشیده شوند.
  • میوه های تازه می­خوش یا ملس، مثل آلبالو، گیلاس، آلو، آلوچه، ریواس، توت سیاه، سیب، به، خیار، خیار چنبر و هندوانه برای این فصل مناسب هستند.
  • کاهو، اسفناج، کدو، کاسنی و خُرفه، از سبزیجات مناسب فصل تابستان هستند
  • از تحرکات بدنی و ورزش های شدید بویژه در ساعات اوج گرما یا در برابر آفتاب باید پرهیز شود.
  • در این فصل، دوش با آب خنک، به شرط مساعد بودن مزاج، مناسب است و به تندرستی انسان کمک می کند.
  • دوش آب خنک، اگر چهار ساعت بعد از خوردن غذا، انجام شود، موجب تقویت هضم و قوای بدنی می شود.
  • بهترین نوع لباس در تابستان، لباس نخی، کتان و پنبه است